Ootame külla, keskuses on mõõdukalt külastajaid.

Poed 10-21, P 10-19

Rimi 8–22

Majaplaan Otsi

Mesilased tiirutavad Ülemiste keskuses

26.01.2021

Eesti mesinike liit kutsub keskkonnateemalisele pop-up näitusele „Mesilane on elu“. Rändnäituste sari alustab Tallinna Ülemiste keskuses 29. jaanuaril ja on seal avatud kolme nädala jooksul. Näitusel uuritakse, mis elu see selline oleks, kui mesilasi enam ei oleks, kutsutakse mesilasi hoidma ning pakutakse võimalust sisse astuda mesitarusse.

Eesti Mesinike liit pani rändnäituste sarja „Mesilane on elu“ kokku sooviga juhtida tähelepanu mesilaste kui tolmeldajate olulisele rollile meie elurikkuse hoidjatena.
Londoni kuninglik geograafiaselts kuulutas aastal 2019 mesilased kõige tähtsamateks elusolenditeks maailmas. Kaalukaim põhjus selle väärika nimetuse saamisel on mesilaste roll tolmeldajatena – 78% metsikutest taimedest vajab tolmeldamist, et paljuneda.
Sama olulised on mesilased meie toiduohutuse tagajatena – kolmandik toidust jõuab meie lauale tänu tolmeldajatele. Mesilasteta kaoksid paljud meie lemmiktoidud ja teiste hind tõuseks taevasse. Mesilasteta maailm oleks maitseta, värvita, lõhnata.
„Mesilaste ja teiste tolmeldajate hulk kogu maailmas on vähenemas. Meie soov mesinikena on kaasa aidata sellele, et mesilaste käsi hästi käiks ja inimesed oskaksid neid väikesi, aga imeliselt tarku olendeid hinnata ja hoida,“ ütleb üks näituse idee autoritest, aasta mesinik 2020 Andres Tamla.
Eesti Mesinike Liidu pop-up näitus tiirutab jaanuarist maikuuni 2021 ringi Eesti suurimates kaubanduskeskustes, tuues endaga kaasa mõtteainet keskkonna tervise ning mesilaste ja inimeste osa üle selles. Näitus koosneb kolmest portatiivsest seinast, mis pakuvad nii teksti, pilti, videot kui ka interaktiivset tegevust. Unustatud pole ka lapsi, neile on näitusel mitu mesilasteemalist mängu. Näituse üks tõmbenumbreid on nn mesitaru – spetsiaalne „telk“, kus saab kuulda mesitarule omaseid hääli, tunda tarulõhnu, vaadata mesilasi ekraanil toimetamas ning omal nahal tunda, mis tunne võiks olla mesitaru sees.
Näitusest saab osa Ülemiste keskuses 29.01–18.02.


Uudised

30.04.2024

Tõeline inetu pardipoja lugu. Ülemiste keskus on turult välja surunud kaks megaplaani

Kui ei oleks olnud nelja Eesti suurettevõtjat, siis ei oleks Ülemiste keskust sellisel kujul võib-olla olemaski.
Loe edasi
29.04.2024

Tiia Nõmm: rohelise mõtteviisi juurutamisel tuleb inspireerida ja nügida, aga ei tohi inimestele närvidele käia!

Ülemiste keskus ei ole keskkonnasõbralik ainult paberil, vaid looduse hoidmise nimel teeb iga päev tööd nii tehisintellekt, usin mesilaspere kui ka keskuse juhtkond, kes soovib, et kunagisest rä...
Loe edasi
24.04.2024

Ülemiste pikaaegne töötaja: ma olen meie keskuse fänn!

Eesti üks suuremaid kaubanduskeskusi Ülemiste keskus avati 20 aastat tagasi, Euronics koos sellega.
Loe edasi
Vaata kõiki uudiseid

Kuidas meie juurde tulla

Linnaliinibussid nr 2, 7, 15, 45, 49, 64, 65

Tramm nr 2 ja nr 4 (Lähim peatus „Majaka põik“)

Rongiga peatusesse “Ülemiste”

Väliparklas, parkimismajas ja maa-aluses parklas saab tasuta parkida viis tundi, seejärel muutub parkimine tasuliseks.

Keskuse juures asuvad turvalised Bikeep rattaparklad

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.